loading...

پاوربانك

پاوربانك

بازدید : 207
سه شنبه 16 ارديبهشت 1399 زمان : 11:18

پاوربانك شيائومي
يكي از عمده‌ترين مشكلات صاحبان تلفن همراه اين است كه يك گوشي هوشمند در دست دارند كه هر كاري از آن ساخته است. اين گوشي‌ها تقريبا يك كامپيوتر جيبي بسيار كوچك هستند كه امكانات زيادي را در خود جمع كرده‌اند. اين روزها شما مي‌توانيد يك گوشي هوشمند داشته باشيد و در عين حال از داشتن ابزارهاي ديگري مانند دوربين ديجيتال، پخش كننده‌هاي موسيقي و فيلم و همچنين گجت‌هاي تندرستي بي‌نياز شويد. بدون شك چنين وسيله‌اي با اين همه ويژگي كاربردي يكي از ابزارهايي خواهد بود كه ما در طول روز دائما با آن سروكار خواهيم داشت و همين ماجرا باعث مي‌شود كه مصرف شارژ گوشي‌هاي هوشمند بسيار بالا باشد.
مشكلات شارژ سريع براي باتري گوشي

اين گونه است كه يكي از اساسي‌ترين و مهم‌ترين فاكتورهايي كه مد نظر كاربران در زمان انتخاب گوشي است، طول عمر باتري آن است. گذشته از اين موضوع اين كه بخواهيم دائما شارژر به دست باشيم يا اين كه از تمام شدن باتري گوشي‌مان هراسان باشيم، حس خوبي نيست. با توجه به اين موضوع وجود يك تكنولوژي كه با استفاده از آن بتوان باتري‌ها را سريع شارژ كرد بسيار ضروري به نظر مي‌رسد. از آن جايي كه ما در جاده تكنولوژي هيچ توقفي نداشته و دائما در حال حركت به جلو هستيم اين فناوري هم به سرعت در اختيار كاربران قرار گرفته است و در حال حاضر ابزارهاي ديجيتالي را مي‌بينيم كه مجهز به فناوري شارژ سريع هستند.
با توجه به افزايش ميزان استفاده كاربران از اسمارت‌فونها و نياز بيشتر آن‌ها به شارژ در طول روز، زمان مورد نياز براي شارژ شدن گوشي در جايگاه ويژه‌اي قرار گرفته است. از سوي ديگر كاربران زمان زيادي براي شارژ كامل شدن باتري گوشي خود ندارند و ممكن است پيش از شارژ كامل، گوشي خود را از آداپتور برق جدا كنند و ادامه فرآيند را به ساعاتي ديگر موكول كنند. در حال حاضر ساختار و روند شارژ گوشي‌هاي هوشمند با تغييراتي روبه‌رو گرديده و ديگر نيازي به انتظار چند ساعته براي شارژ كامل باتري وجود ندارد. در حال حاضر فناوري‌هاي شارژ متفاوتي براي گوشي‌هاي هوشمند وجود دارد و در موضوع ويژه اين هفته به اين مقوله خواهيم پرداخت و پس از بررسي فناوري شارژ گوشي‌هاي هوشمند، به معرفي گوشي‌هايي خواهيم پرداخت كه در مقابل فناوري شارژ سريع عملكرد خوبي از خود نشان داده‌اند.
سريع و سريعتراستفاده از كابل‌هاي USB ۲ و USB ۳ از روش‌هايي است كه در طي چند سال گذشته به كار گرفته شده است و در ظاهر مشكلي هم ندارد. به جز اين كه زمان زيادي طول مي‌كشد تا يك گوشي دوباره به صورت كامل شارژ شود. بيشتر مواقع ما زمان كافي براي زدن طولاني مدت گوشي خود به شارژ نداريم و به همين دليل استفاده از اين روش‌ها ديگر نمي‌تواند پاسخگوي نياز امروزه كاربران باشد. كابل‌هاي USB ۲.۰ قادر به انتقال جريان ۲ آمپري در حالت حداكثري است و اين مسئله سبب مي‌شود تا گوشي‌هايي كه به باتري با ظرفيت بالا مجهز هستند، زمان زيادي براي شارژ كامل طلب كنند. شارژرهاي USB ۲.۰ در حالت استاندارد و در گوشي‌هاي ميان رده بازار، تنها قادر به انتقال جريان ۵۰۰ ميلي آمپري هستند و اين مسئله مي‌تواند به شدت دردسر ساز شود. فناوري USB ۳.۰ نيز با وجود سرعت بالا در انتقال اطلاعات و همچنين جريان قابل انتقال حداكثر ۵ آمپري با استقبال شركت‌هاي توليد كننده مواجه نگرديد و اين استاندارد فراگير نشد.
به هر صورت اين فناوري مي‌تواند ۲.۵ برابر سريعتر، باتري گوشي شما را شارژ كند و كاهش اين ميزان از زمان مي‌تواند كاربران را بسيار شگفت زده كند. فناوري جديد Type-C كه قرار است در محصولات آينده اندرويدي به صورت يك استاندارد مورد استفاده قرار گيرد، در نسخه ابتدايي خود قادر به انتقال جريان ۳ آمپري با شدت ولتاژ ۵ ولت است كه در نهايت توان ۱۵ واتي از خود منتقل مي‌كند. اما با بهره گيري از فناوري شارژ سريع مي‌توانيد توان ۱۰۰ واتي را در اختيار گيريد كه زمان شارژ باتري را بيش از ۶ برابر سريعتر خواهد كرد تا باتري گوشي هوشمند شما تنها در چند دقيقه كوتاه به طور كامل شارژ شود. برخي از شركت‌هاي توليد كننده از فناوري‌هاي اختصاصي خود براي شارژ سريع استفاده مي‌كنند كه به عنوان مثال مي توان به Oppo اشاره كرد كه باتري شما به سلول‌هاي مختلفي تقسيم مي‌شود و هر سلول به صورت همزمان و جداگانه شارژ خواهند گرديد. در اين بررسي از محصولات شركت‌هاي مختلف استفاده شده كه به فناوري شارژسريع چهار شركت كوالكام، سامسونگ، اينتل و Oppo مجهز هستند و البته شاهد حضور نماينده اپل نيز هستيم. اين در حالي است كه محصولات اپل به فناوري شارژ سريع مجهز نيستند و مقايسه آن‌ها با محصولات مجهز به اين فناوري مي‌تواند به يك مقايسه جالب تبديل شود.
شارژ سريع شركت كوالكامتا چند وقت قبل شركت كوالكام به تكنولوژي شارژ سريع خود با عنوان Quick Charge ۲.۰ مي‌باليد و اين تكنولوژي كه مربوط به خط توليد آخرين مدل چيپست‌هاي شركت كوالكام بود در تلفن‌هاي هوشمند رده بالا هم به كار گرفته شد. به عنوان مثال مي‌توان به گوشي نكسوس ۶ اشاره كرد كه شركت كوالكام از اين گوشي براي تمامي طرح‌هاي تبليغاتي خود براي معرفي تكنولوژي شارژ سريعش استفاده كرد. اما اين تكنولوژي هم با توجه به رقبايي كه براي آن پيدا شد، خيلي سريع وارد مرحله پيشرفت شد و ما در حال حاضر شاهد ارائه فناوري Quick Charge ۳.۰ توسط كوالكام هستيم. بدون شك تكنولوژي شارژ سريع، امكان بسيار سودمندي براي كاربران پر مصرف موبايل به شمار مي‌آيد. كوالكام وعده داده است كه Quick Charge ۳.۰ پيشرفت و بهبود قابل توجهي نسبت به نسخه‌هاي قبلي خود پيدا كرده است. اگر شما به تازگي با عبارت Quick Charge آشنا شده‌ايد و اين نام براي‌تان يك عبارت جديد است بايد گفت كه مشخصه خاص اين فناوري از روي نامش به سادگي قابل درك است. تلفن هوشمند شما با استفاده و دارا بودن اين فناوري بسيار سريعتر از زماني شارژ خواهد شد كه اين تكنولوژي را در ساختار خود ندارد.
به كمك اين فناوري سطوح بالايي از الكتريسيته به باتري دستگاه جريان پيدا مي‌كند تا بهره‌وري شارژ آن را به بالاترين ميزانش برسانند. جديدترين محصولات ساخته شده با بهره‌گيري از اين فناوري، باتري‌هاي خود را با ولتاژ بالاتري شارژ مي‌كنند و در نتيجه نرخ بالاتري از برق از كابل‌هاي دستگاه عبور مي‌كند. با اين همه، هم تلفن هوشمند و هم شارژر بايد با آن ولتاژ و جريان سازگاري داشته باشند. تلفن همراه شما ممكن است كه از جريان ۹ ولت/۲ آمپر پشتيباني كند اما اگر شارژر آن از نوع يك آمپري باشد آنگاه فرآيند شارژ دستگاه طولاني‌تر خواهد شد. به همين ترتيب اتصال يك شارژ ۲ آمپري به دستگاهي كه مي‌تواند صرفا جريان‌هاي ۰.۷۵ آمپري را بپذيرد نيز تاثيري در سرعت شارژ آن نخواهد داشت. از همين رو مي‌توان يك تلفن هوشمند را با استفاده از شارژرهاي جريان بالا با سرعت بالاتري شارژ كرد اما بايد در نظر داشته باشيد محصولات متفرقه لزوما چنين سرعتي را براي‌تان به ارمغان نمي‌آورند. تكنولوژي Quick Charge همچون ديگر فناوري‌هاي ارائه شده از سوي شركت‌هاي ديگر براي بهينه سازي فرآيند انتقال برق در مراحل اوليه شارژ طراحي شده كه به كاربران امكان مي‌دهد دستگاه‌هاي خود را در حالي كه ميزان قابل قبولي از ظرفيت باتري‌شان پر است از شارژر جدا كنند. كوالكام مدعي شده است كه اين فناوري مي‌تواند برخي از دستگاه‌ها را ظرف تنها ۳۵ دقيقه تا ۸۰ درصد شارژ كند اما به ندرت پيش آمده كه اين شركت در مورد زمان لازم براي شارژ كامل دستگاه‌ها حرفي به ميان بياورد چراكه عملكرد فناوري مورد بحث در اين صورت چندان هم قابل توجه نيست. انتقال برق در مراحل انتهايي شارژ باتري به مراتب آرامتر از مراحل اوليه صورت مي‌گيرد و نوع تكنولوژي پشتيباني شونده در دستگاه نيز اثري بر اين موضوع ندارد، با اين همه، سوال اينجاست كه چرا تكنولوژي Quich Charge مي‌تواند ظرفيت پر باتري را در كمترين زماني به ۵۰ درصد يا بيشتر برساند اما همچنان براي پر شدن كامل آن به بيش از يك ساعت نياز است؟ همان گونه كه كوالكام هم ادعا كرده است ممكن است شما ۰ تا ۸۰ درصد شارژ باتري دستگاه خود را در زماني كمتر از ۳۰ دقيقه طي كنيد ولي براي شارژ ۲۰ درصد باقيمانده هم به زماني بالاتر از ۳۰ دقيقه احتياج داشته باشيد و اين ماجرا هنوز در حال بررسي است.
نسخه سوم شارژ سريعكوالكام وعده داده است كه زمان شارژ دستگاه‌هاي پشتيباني كننده از اين فناوري به مراتب بيشتر از مواردي است كه از شارژهاي معمول استفاده مي‌كنيد و در زمان ارائه نسل اوليه از اين فناوري هم اعلام كرده بود كه سرعت شارژ دستگاه‌هاي موبايل را تا ۴۰ درصد افزايش پيدا خواهد كرد. با اين همه، يكي از نكات قابل توجه اين است كه نسخه سوم اين فناوري در قياس با نسخه قبلي‌اش اختلاف چنداني ندارد و اين بار شركت ارائه‌كننده آن، روي بهبود بهره‌وري و مقرون به صرفه بودن تكنولوژي ياد شده تاكيد كرده است. اما اصلي‌ترين قابليتي كه همراه با Quich Charge ۳.۰ به دستگاه‌هاي موبايل مي‌آيد INOV (يا مذاكره هوشمند براي ولتاژ بهينه) نام دارد كه خروجي جريان بهينه‌تر و چرخه شارژ بهتر را براي دستگاه به ارمغان مي‌آورد. در وهله اول لازم است يادآور شويم كه باتري‌هاي مختلف نيازمند ولتاژ شارژ متفاوت هستند. نسخه ۲.۰ اين تكنولوژي از چهار مد مختلف با سطوح برق مختلف پشتيباني مي‌كرد كه عبارتند از ۵ ولت/ ۲ آمپر، ۹ ولت/۲ آمپر، ۱۲ ولت/ ۱.۶۷ آمپر و ۲۰ ولت. اما قابليت INOV تكنولوژي Quich Charge ۳.۰ با دستگاه ارتباط برقرار مي‌كند تا ولتاژ مورد نيازش را از بازه ۳٫۲ و ۲۰ ولت با افزايش‌هاي ۲۰۰ ميلي ولت تقاضا كند و در نتيجه طيف وسيعتري از گزينه‌هاي قابل انتخاب براي ولتاژ را خواهد داشت. مزيت ديگر قابليت INOV اين است كه مي‌تواند به صورت پويا ولتاژ شارژ باتري را در چرخه شارژ تنظيم نمايد. همين كه يك باتري شارژ مي‌شود، به تدريج ميزان جريان دريافتي‌اش هم كمتر خواهد شد و علت اين‌كه ۲۰ درصد باقي مانده باتري ديرتر از مراحل اوليه پر مي‌شود نيز تا حدودي به همين خاطر است. كوالكام اعلام كرده كه تكنولوژي جديد آن به دستگاه‌هاي موبايل امكان مي‌دهد ولتاژ كافي براي رسيدن به جريان شارژ مطلوب را درخواست كنند و درنتيجه بهره‌وري را به بالاترين ميزانش مي‌رساند. اما اين كار از آن جهت مفيد است كه ميزان انرژي اتلاف شده در جريان فرايند شارژ را به حداقل مي‌رساند. تا پيش از اين، برق اضافه‌اي كه براي شارژ باتري مورد استفاده قرار نمي‌گرفت به صورت گرما هدر مي‌رفت و علاوه بر اين‌كه باعث گرم شدن تلفن هوشمند شما مي‌شد، طول عمر باتري را نيز كاهش مي‌داد. حالا كوالكام مدعي شده كه نسخه ۳ اين تكنولوژي ۳۸ درصد نسبت به نسخه قبلي مقرون به صرفه‌تر است و اين يعني انرژي به شكل پايدار ذخيره خواهد شد.
چگونه گوشي سريعا شارژ مي‌شود؟بسياري از فناوري‌هاي شارژ سريع كاركرد يكسان دارند اصل كار آنها هم مبتني بر دريافت برق بيشتر به‌طور ايمن است. براي رسيدن به اين امر از دو روش استفاده مي‌شود. روش اول به اين صورت است كه گوشي‌هايي كه به شارژ سريع مجهزند هميشه تلاش مي‌كنند تا جاي ممكن برق بيشتري دريافت كنند، چه به شارژر مناسب متصل باشند و چه نباشند. اما براي رعايت ايمني هيچ‌گاه بيش از ۲ آمپر از منبع تامين‌كننده انرژي برق نمي‌گيرند. روش دوم هم از اين قرار است كه وقتي گوشي مجهز به شارژ سريع به شارژر معتبر براي اين كار وصل شود، دستگاه شناسايي‌اش مي‌كند و پس از آن قادر به شارژ شدن با توان ۳ آمپر خواهد بود.چيز‌هايي مثل جنس و كيفيت كابل، طول كابل و… از جمله عواملي‌اند كه در سرعت شارژ دستگاه تاثيرگذارند، درنتيجه بايد هنگام خريد به اين موارد توجه كنيد. در مورد نحوه سنجش سرعت شارژرها هم بايد گفت كه در حال حاضر معيار سنجش و بهتر بودن شارژرهاي سريع مثلا به صورت ۶۰ درصد در ۳۰ دقيقه اعلام مي‌شود كه راه خوبي براي نشان دادن سرعت شارژ است، اما براي مقايسه باتري‌هايي با ظرفيت‌هاي مختلف مناسب نيست. معيار بهتر براي اين كار استفاده از واحد ميلي‌آمپرساعت در دقيقه است كه توصيف بهتري از مقدار شارژ ذخيره‌شده باتري در يك دقيقه به ما مي‌دهد. همچنين توجه داشته باشيد كه سرعت شارژ باتري‌ها از ۰ تا ۷۰ درصد بيشتر و پايدارتر از سرعت شارژ آنها از ۹۰ تا ۱۰۰ درصد است؛ دقيقا به همين دليل است كه در تبليغات هميشه سرعت شارژ از ۰ تا دوسوم ابتدايي ذكر مي‌شود. مقايسه براساس ميلي‌آمپرساعت در دقيقه درك ساده‌تري از موضوع به ما مي‌دهد. فرضا اگر گوشي شما باتري با ظرفيت ۳۰۰۰ ميلي‌آمپرساعت داشته باشد و شارژر سريع بتواند آن را در ۳۰ دقيقه ۵۰ درصد شارژ كند، يعني در اين مدت ۱۵۰۰ ميلي‌آمپرساعت شارژ گرفته كه معادل ۵۰ ميلي‌آمپرساعت در دقيقه است.
آيا شارژ سريع به باتري گوشي ما آسيب مي‌رساند؟وقتي به يك نفر مي‌گوييم كه گوشي ما در عرض مدت زمان بسيار كوتاهي شارژ مي‌شود، احتمالا اولين پاسخي كه مي‌شنويم اين است كه اين ويژگي مثبتي نيست زيرا باتري سريعا آسيب ديده و خراب خواهد شد.اما آيا واقعا استفاده از فناوري شارژ سريع به باتري دستگاه ما آسيب وارد مي‌كند؟ اين سوالي است كه پاسخ آن بسيار اهميت دارد، خصوصا با توجه به اين‌كه باتري بيشتر دستگاه‌هاي كنوني قابل تعويض نيستند. مي‌دانيم كه در حالت عادي شارژ آرام‌تر، باتري را سالم‌تر نگه مي‌دارد و هرچه سرعت شارژ بيشتر باشد، گرماي بيشتر توليد مي‌شود و گرما هم دشمن دستگاه‌هاي الكتريكي است. اما هنوز هيچ مدركي دال بر صدمه زدن شارژ سريع به عمر متوسط باتري (كه حدود ۲ سال است) به دست نيامده است. در واقع تا وقتي كه ما از باتري ليتيوم يون در گوشي‌هاي هوشمند خود استفاده مي‌‌كنيم هيچ فرقي ميان شارژرهاي سريع و معمولي از نظر آسيب رساندن به دستگاه وجود ندارد.
كدام گوشيها بهتر شارژ مي‌شوند؟علاوه بر شركت كوالكام، شركت سامسونگ و Oppo هم جزء فعالاني هستند كه به فكر به كارگيري و استفاده از تكنولوژي شارژ سريع افتاده‌اند. اگر به جزئيات تكنولوژي سامسونگ در شارژ سريع گوشي گلكسي اس۶ دقت كنيد، متوجه اين موضوع خواهيد شد كه ولتاژ ۹ ولتي و جريان ۱.۶۷ آمپري آن، مشابه محصول Quick Charge ۲.۰ كوآلكام است. همان تكنولوژي كه در محصول گلكسي نوت۴ سامسونگ مورد استفاده قرار گرفته است. البته سامسونگ نام اين محصول خود را Adaptive Fast Charging گذاشته است.از طرف ديگر، اين طور به نظر مي‌رسد كه شركت اينتل نيز در استفاده از تكنولوژي نسل دوم شارژ سريع كوآلكام موفق عمل كرده است و اين موضوع به دليل موفقيت اين شركت در شارژ سريع گوشي زن‌فون‌۲ ايسوس ZE۵۵۱ML بوده و حتي از استاندارد‌هاي اين شركت نيز بالاتر بوده است. شارژر اين شركت قادر است در ولتاژ ۹ ولتي، ميزان جريان ۲ آمپري را از خود خارج كند كه در اين حالت، حداكثر توان خروجي به ۱۸ وات مي‌رسد. ايسوس با نام‌گذاري جديد اين تكنولوژي، آن را با نام ASUS BoostMaster Technology به كاربران خود معرفي كرده است. اما هم اينك مي‌دانيم كه نام‌ اين محصول، تنها يك اسم تجاري بوده و در اين بخش هيچ تكنولوژي جديدي توليد نگشته است. در نهايت اگر بخواهيم نگاهي به گوشيهاي موجود در بازار كه از تكنولوژي شارژ سريع استفاده مي‌كنند داشته باشيم بايد اول از همه نام گوشي گلكسي اس۶ سامسونگ را ببريم. اين گوشي يكي از برترين گوشي‌ها از نظر سرعت شارژ باتري است. ظرفيت باتري آن ۲۵۵۰ ميلي آمپر ساعت است و مدت زمان شارژ از صفر تا ۱۰۰ آن ۱ ساعت و ۱۸ دقيقه است در حالي كه عمر باتري آن هم در حالت متوسط ۷ ساعت و نيم است. گوشي گلكسي نوت ۴ شركت سامسونگ هم يكي ديگر از برترين گوشيها در اين زمينه است ظرفيت باتري اين گوشي ۳۲۲۰ ميلي آمپر ساعت بوده و از صفر تا ۱۰۰ باتري آن در ۱ ساعت و ۳۵ دقيقه شارژ مي‌شود. به گزارش الف گوشيهاي ديگري مانند Google Nexus ۶، HTC One M۹، LG G۳، One Plus One، Samsung Galaxy S۵ Samsung Galaxy Note ۳، Apple iPhone ۶، Apple iPhone ۶ Plus، Motorola Moto G ۲۰۱۴، Motorola Moto X ۲۰۱۴، Sony Xperia Z۳ Compact و Sony Xperia Z۳ هم عملكرد خوبي در زمان استفاده از اين تكنولوژي شارژ سريع از خود نشان داده‌اند و از ميان اين گوشي‌ها بهترين عملكرد متعلق به Samsung Galaxy S۶ بوده است و ديگر گوشي‌ها پشت سر آن قرار گرفته‌اند. براي اين كه بفهميد آيا دستگاه شما از فناوري شارژ سريع پشتيباني مي‌كند يا خير بايد دنبال نشان Quick Charge روي جعبه دستگاه بگرديد. علاوه بر شارژرهايي كه ممكن است در جعبه تلفن هوشمند شما باشد، از هر شارژر سريع ديگري كه نشان Quick Charge روي آن حك شده باشد يا علامت تاييده UL داشته باشد مي‌توان استفاده كرد.

پاوربانك شيائومي
يكي از عمده‌ترين مشكلات صاحبان تلفن همراه اين است كه يك گوشي هوشمند در دست دارند كه هر كاري از آن ساخته است. اين گوشي‌ها تقريبا يك كامپيوتر جيبي بسيار كوچك هستند كه امكانات زيادي را در خود جمع كرده‌اند. اين روزها شما مي‌توانيد يك گوشي هوشمند داشته باشيد و در عين حال از داشتن ابزارهاي ديگري مانند دوربين ديجيتال، پخش كننده‌هاي موسيقي و فيلم و همچنين گجت‌هاي تندرستي بي‌نياز شويد. بدون شك چنين وسيله‌اي با اين همه ويژگي كاربردي يكي از ابزارهايي خواهد بود كه ما در طول روز دائما با آن سروكار خواهيم داشت و همين ماجرا باعث مي‌شود كه مصرف شارژ گوشي‌هاي هوشمند بسيار بالا باشد.
مشكلات شارژ سريع براي باتري گوشي

اين گونه است كه يكي از اساسي‌ترين و مهم‌ترين فاكتورهايي كه مد نظر كاربران در زمان انتخاب گوشي است، طول عمر باتري آن است. گذشته از اين موضوع اين كه بخواهيم دائما شارژر به دست باشيم يا اين كه از تمام شدن باتري گوشي‌مان هراسان باشيم، حس خوبي نيست. با توجه به اين موضوع وجود يك تكنولوژي كه با استفاده از آن بتوان باتري‌ها را سريع شارژ كرد بسيار ضروري به نظر مي‌رسد. از آن جايي كه ما در جاده تكنولوژي هيچ توقفي نداشته و دائما در حال حركت به جلو هستيم اين فناوري هم به سرعت در اختيار كاربران قرار گرفته است و در حال حاضر ابزارهاي ديجيتالي را مي‌بينيم كه مجهز به فناوري شارژ سريع هستند.
با توجه به افزايش ميزان استفاده كاربران از اسمارت‌فونها و نياز بيشتر آن‌ها به شارژ در طول روز، زمان مورد نياز براي شارژ شدن گوشي در جايگاه ويژه‌اي قرار گرفته است. از سوي ديگر كاربران زمان زيادي براي شارژ كامل شدن باتري گوشي خود ندارند و ممكن است پيش از شارژ كامل، گوشي خود را از آداپتور برق جدا كنند و ادامه فرآيند را به ساعاتي ديگر موكول كنند. در حال حاضر ساختار و روند شارژ گوشي‌هاي هوشمند با تغييراتي روبه‌رو گرديده و ديگر نيازي به انتظار چند ساعته براي شارژ كامل باتري وجود ندارد. در حال حاضر فناوري‌هاي شارژ متفاوتي براي گوشي‌هاي هوشمند وجود دارد و در موضوع ويژه اين هفته به اين مقوله خواهيم پرداخت و پس از بررسي فناوري شارژ گوشي‌هاي هوشمند، به معرفي گوشي‌هايي خواهيم پرداخت كه در مقابل فناوري شارژ سريع عملكرد خوبي از خود نشان داده‌اند.
سريع و سريعتراستفاده از كابل‌هاي USB ۲ و USB ۳ از روش‌هايي است كه در طي چند سال گذشته به كار گرفته شده است و در ظاهر مشكلي هم ندارد. به جز اين كه زمان زيادي طول مي‌كشد تا يك گوشي دوباره به صورت كامل شارژ شود. بيشتر مواقع ما زمان كافي براي زدن طولاني مدت گوشي خود به شارژ نداريم و به همين دليل استفاده از اين روش‌ها ديگر نمي‌تواند پاسخگوي نياز امروزه كاربران باشد. كابل‌هاي USB ۲.۰ قادر به انتقال جريان ۲ آمپري در حالت حداكثري است و اين مسئله سبب مي‌شود تا گوشي‌هايي كه به باتري با ظرفيت بالا مجهز هستند، زمان زيادي براي شارژ كامل طلب كنند. شارژرهاي USB ۲.۰ در حالت استاندارد و در گوشي‌هاي ميان رده بازار، تنها قادر به انتقال جريان ۵۰۰ ميلي آمپري هستند و اين مسئله مي‌تواند به شدت دردسر ساز شود. فناوري USB ۳.۰ نيز با وجود سرعت بالا در انتقال اطلاعات و همچنين جريان قابل انتقال حداكثر ۵ آمپري با استقبال شركت‌هاي توليد كننده مواجه نگرديد و اين استاندارد فراگير نشد.
به هر صورت اين فناوري مي‌تواند ۲.۵ برابر سريعتر، باتري گوشي شما را شارژ كند و كاهش اين ميزان از زمان مي‌تواند كاربران را بسيار شگفت زده كند. فناوري جديد Type-C كه قرار است در محصولات آينده اندرويدي به صورت يك استاندارد مورد استفاده قرار گيرد، در نسخه ابتدايي خود قادر به انتقال جريان ۳ آمپري با شدت ولتاژ ۵ ولت است كه در نهايت توان ۱۵ واتي از خود منتقل مي‌كند. اما با بهره گيري از فناوري شارژ سريع مي‌توانيد توان ۱۰۰ واتي را در اختيار گيريد كه زمان شارژ باتري را بيش از ۶ برابر سريعتر خواهد كرد تا باتري گوشي هوشمند شما تنها در چند دقيقه كوتاه به طور كامل شارژ شود. برخي از شركت‌هاي توليد كننده از فناوري‌هاي اختصاصي خود براي شارژ سريع استفاده مي‌كنند كه به عنوان مثال مي توان به Oppo اشاره كرد كه باتري شما به سلول‌هاي مختلفي تقسيم مي‌شود و هر سلول به صورت همزمان و جداگانه شارژ خواهند گرديد. در اين بررسي از محصولات شركت‌هاي مختلف استفاده شده كه به فناوري شارژسريع چهار شركت كوالكام، سامسونگ، اينتل و Oppo مجهز هستند و البته شاهد حضور نماينده اپل نيز هستيم. اين در حالي است كه محصولات اپل به فناوري شارژ سريع مجهز نيستند و مقايسه آن‌ها با محصولات مجهز به اين فناوري مي‌تواند به يك مقايسه جالب تبديل شود.
شارژ سريع شركت كوالكامتا چند وقت قبل شركت كوالكام به تكنولوژي شارژ سريع خود با عنوان Quick Charge ۲.۰ مي‌باليد و اين تكنولوژي كه مربوط به خط توليد آخرين مدل چيپست‌هاي شركت كوالكام بود در تلفن‌هاي هوشمند رده بالا هم به كار گرفته شد. به عنوان مثال مي‌توان به گوشي نكسوس ۶ اشاره كرد كه شركت كوالكام از اين گوشي براي تمامي طرح‌هاي تبليغاتي خود براي معرفي تكنولوژي شارژ سريعش استفاده كرد. اما اين تكنولوژي هم با توجه به رقبايي كه براي آن پيدا شد، خيلي سريع وارد مرحله پيشرفت شد و ما در حال حاضر شاهد ارائه فناوري Quick Charge ۳.۰ توسط كوالكام هستيم. بدون شك تكنولوژي شارژ سريع، امكان بسيار سودمندي براي كاربران پر مصرف موبايل به شمار مي‌آيد. كوالكام وعده داده است كه Quick Charge ۳.۰ پيشرفت و بهبود قابل توجهي نسبت به نسخه‌هاي قبلي خود پيدا كرده است. اگر شما به تازگي با عبارت Quick Charge آشنا شده‌ايد و اين نام براي‌تان يك عبارت جديد است بايد گفت كه مشخصه خاص اين فناوري از روي نامش به سادگي قابل درك است. تلفن هوشمند شما با استفاده و دارا بودن اين فناوري بسيار سريعتر از زماني شارژ خواهد شد كه اين تكنولوژي را در ساختار خود ندارد.
به كمك اين فناوري سطوح بالايي از الكتريسيته به باتري دستگاه جريان پيدا مي‌كند تا بهره‌وري شارژ آن را به بالاترين ميزانش برسانند. جديدترين محصولات ساخته شده با بهره‌گيري از اين فناوري، باتري‌هاي خود را با ولتاژ بالاتري شارژ مي‌كنند و در نتيجه نرخ بالاتري از برق از كابل‌هاي دستگاه عبور مي‌كند. با اين همه، هم تلفن هوشمند و هم شارژر بايد با آن ولتاژ و جريان سازگاري داشته باشند. تلفن همراه شما ممكن است كه از جريان ۹ ولت/۲ آمپر پشتيباني كند اما اگر شارژر آن از نوع يك آمپري باشد آنگاه فرآيند شارژ دستگاه طولاني‌تر خواهد شد. به همين ترتيب اتصال يك شارژ ۲ آمپري به دستگاهي كه مي‌تواند صرفا جريان‌هاي ۰.۷۵ آمپري را بپذيرد نيز تاثيري در سرعت شارژ آن نخواهد داشت. از همين رو مي‌توان يك تلفن هوشمند را با استفاده از شارژرهاي جريان بالا با سرعت بالاتري شارژ كرد اما بايد در نظر داشته باشيد محصولات متفرقه لزوما چنين سرعتي را براي‌تان به ارمغان نمي‌آورند. تكنولوژي Quick Charge همچون ديگر فناوري‌هاي ارائه شده از سوي شركت‌هاي ديگر براي بهينه سازي فرآيند انتقال برق در مراحل اوليه شارژ طراحي شده كه به كاربران امكان مي‌دهد دستگاه‌هاي خود را در حالي كه ميزان قابل قبولي از ظرفيت باتري‌شان پر است از شارژر جدا كنند. كوالكام مدعي شده است كه اين فناوري مي‌تواند برخي از دستگاه‌ها را ظرف تنها ۳۵ دقيقه تا ۸۰ درصد شارژ كند اما به ندرت پيش آمده كه اين شركت در مورد زمان لازم براي شارژ كامل دستگاه‌ها حرفي به ميان بياورد چراكه عملكرد فناوري مورد بحث در اين صورت چندان هم قابل توجه نيست. انتقال برق در مراحل انتهايي شارژ باتري به مراتب آرامتر از مراحل اوليه صورت مي‌گيرد و نوع تكنولوژي پشتيباني شونده در دستگاه نيز اثري بر اين موضوع ندارد، با اين همه، سوال اينجاست كه چرا تكنولوژي Quich Charge مي‌تواند ظرفيت پر باتري را در كمترين زماني به ۵۰ درصد يا بيشتر برساند اما همچنان براي پر شدن كامل آن به بيش از يك ساعت نياز است؟ همان گونه كه كوالكام هم ادعا كرده است ممكن است شما ۰ تا ۸۰ درصد شارژ باتري دستگاه خود را در زماني كمتر از ۳۰ دقيقه طي كنيد ولي براي شارژ ۲۰ درصد باقيمانده هم به زماني بالاتر از ۳۰ دقيقه احتياج داشته باشيد و اين ماجرا هنوز در حال بررسي است.
نسخه سوم شارژ سريعكوالكام وعده داده است كه زمان شارژ دستگاه‌هاي پشتيباني كننده از اين فناوري به مراتب بيشتر از مواردي است كه از شارژهاي معمول استفاده مي‌كنيد و در زمان ارائه نسل اوليه از اين فناوري هم اعلام كرده بود كه سرعت شارژ دستگاه‌هاي موبايل را تا ۴۰ درصد افزايش پيدا خواهد كرد. با اين همه، يكي از نكات قابل توجه اين است كه نسخه سوم اين فناوري در قياس با نسخه قبلي‌اش اختلاف چنداني ندارد و اين بار شركت ارائه‌كننده آن، روي بهبود بهره‌وري و مقرون به صرفه بودن تكنولوژي ياد شده تاكيد كرده است. اما اصلي‌ترين قابليتي كه همراه با Quich Charge ۳.۰ به دستگاه‌هاي موبايل مي‌آيد INOV (يا مذاكره هوشمند براي ولتاژ بهينه) نام دارد كه خروجي جريان بهينه‌تر و چرخه شارژ بهتر را براي دستگاه به ارمغان مي‌آورد. در وهله اول لازم است يادآور شويم كه باتري‌هاي مختلف نيازمند ولتاژ شارژ متفاوت هستند. نسخه ۲.۰ اين تكنولوژي از چهار مد مختلف با سطوح برق مختلف پشتيباني مي‌كرد كه عبارتند از ۵ ولت/ ۲ آمپر، ۹ ولت/۲ آمپر، ۱۲ ولت/ ۱.۶۷ آمپر و ۲۰ ولت. اما قابليت INOV تكنولوژي Quich Charge ۳.۰ با دستگاه ارتباط برقرار مي‌كند تا ولتاژ مورد نيازش را از بازه ۳٫۲ و ۲۰ ولت با افزايش‌هاي ۲۰۰ ميلي ولت تقاضا كند و در نتيجه طيف وسيعتري از گزينه‌هاي قابل انتخاب براي ولتاژ را خواهد داشت. مزيت ديگر قابليت INOV اين است كه مي‌تواند به صورت پويا ولتاژ شارژ باتري را در چرخه شارژ تنظيم نمايد. همين كه يك باتري شارژ مي‌شود، به تدريج ميزان جريان دريافتي‌اش هم كمتر خواهد شد و علت اين‌كه ۲۰ درصد باقي مانده باتري ديرتر از مراحل اوليه پر مي‌شود نيز تا حدودي به همين خاطر است. كوالكام اعلام كرده كه تكنولوژي جديد آن به دستگاه‌هاي موبايل امكان مي‌دهد ولتاژ كافي براي رسيدن به جريان شارژ مطلوب را درخواست كنند و درنتيجه بهره‌وري را به بالاترين ميزانش مي‌رساند. اما اين كار از آن جهت مفيد است كه ميزان انرژي اتلاف شده در جريان فرايند شارژ را به حداقل مي‌رساند. تا پيش از اين، برق اضافه‌اي كه براي شارژ باتري مورد استفاده قرار نمي‌گرفت به صورت گرما هدر مي‌رفت و علاوه بر اين‌كه باعث گرم شدن تلفن هوشمند شما مي‌شد، طول عمر باتري را نيز كاهش مي‌داد. حالا كوالكام مدعي شده كه نسخه ۳ اين تكنولوژي ۳۸ درصد نسبت به نسخه قبلي مقرون به صرفه‌تر است و اين يعني انرژي به شكل پايدار ذخيره خواهد شد.
چگونه گوشي سريعا شارژ مي‌شود؟بسياري از فناوري‌هاي شارژ سريع كاركرد يكسان دارند اصل كار آنها هم مبتني بر دريافت برق بيشتر به‌طور ايمن است. براي رسيدن به اين امر از دو روش استفاده مي‌شود. روش اول به اين صورت است كه گوشي‌هايي كه به شارژ سريع مجهزند هميشه تلاش مي‌كنند تا جاي ممكن برق بيشتري دريافت كنند، چه به شارژر مناسب متصل باشند و چه نباشند. اما براي رعايت ايمني هيچ‌گاه بيش از ۲ آمپر از منبع تامين‌كننده انرژي برق نمي‌گيرند. روش دوم هم از اين قرار است كه وقتي گوشي مجهز به شارژ سريع به شارژر معتبر براي اين كار وصل شود، دستگاه شناسايي‌اش مي‌كند و پس از آن قادر به شارژ شدن با توان ۳ آمپر خواهد بود.چيز‌هايي مثل جنس و كيفيت كابل، طول كابل و… از جمله عواملي‌اند كه در سرعت شارژ دستگاه تاثيرگذارند، درنتيجه بايد هنگام خريد به اين موارد توجه كنيد. در مورد نحوه سنجش سرعت شارژرها هم بايد گفت كه در حال حاضر معيار سنجش و بهتر بودن شارژرهاي سريع مثلا به صورت ۶۰ درصد در ۳۰ دقيقه اعلام مي‌شود كه راه خوبي براي نشان دادن سرعت شارژ است، اما براي مقايسه باتري‌هايي با ظرفيت‌هاي مختلف مناسب نيست. معيار بهتر براي اين كار استفاده از واحد ميلي‌آمپرساعت در دقيقه است كه توصيف بهتري از مقدار شارژ ذخيره‌شده باتري در يك دقيقه به ما مي‌دهد. همچنين توجه داشته باشيد كه سرعت شارژ باتري‌ها از ۰ تا ۷۰ درصد بيشتر و پايدارتر از سرعت شارژ آنها از ۹۰ تا ۱۰۰ درصد است؛ دقيقا به همين دليل است كه در تبليغات هميشه سرعت شارژ از ۰ تا دوسوم ابتدايي ذكر مي‌شود. مقايسه براساس ميلي‌آمپرساعت در دقيقه درك ساده‌تري از موضوع به ما مي‌دهد. فرضا اگر گوشي شما باتري با ظرفيت ۳۰۰۰ ميلي‌آمپرساعت داشته باشد و شارژر سريع بتواند آن را در ۳۰ دقيقه ۵۰ درصد شارژ كند، يعني در اين مدت ۱۵۰۰ ميلي‌آمپرساعت شارژ گرفته كه معادل ۵۰ ميلي‌آمپرساعت در دقيقه است.
آيا شارژ سريع به باتري گوشي ما آسيب مي‌رساند؟وقتي به يك نفر مي‌گوييم كه گوشي ما در عرض مدت زمان بسيار كوتاهي شارژ مي‌شود، احتمالا اولين پاسخي كه مي‌شنويم اين است كه اين ويژگي مثبتي نيست زيرا باتري سريعا آسيب ديده و خراب خواهد شد.اما آيا واقعا استفاده از فناوري شارژ سريع به باتري دستگاه ما آسيب وارد مي‌كند؟ اين سوالي است كه پاسخ آن بسيار اهميت دارد، خصوصا با توجه به اين‌كه باتري بيشتر دستگاه‌هاي كنوني قابل تعويض نيستند. مي‌دانيم كه در حالت عادي شارژ آرام‌تر، باتري را سالم‌تر نگه مي‌دارد و هرچه سرعت شارژ بيشتر باشد، گرماي بيشتر توليد مي‌شود و گرما هم دشمن دستگاه‌هاي الكتريكي است. اما هنوز هيچ مدركي دال بر صدمه زدن شارژ سريع به عمر متوسط باتري (كه حدود ۲ سال است) به دست نيامده است. در واقع تا وقتي كه ما از باتري ليتيوم يون در گوشي‌هاي هوشمند خود استفاده مي‌‌كنيم هيچ فرقي ميان شارژرهاي سريع و معمولي از نظر آسيب رساندن به دستگاه وجود ندارد.
كدام گوشيها بهتر شارژ مي‌شوند؟علاوه بر شركت كوالكام، شركت سامسونگ و Oppo هم جزء فعالاني هستند كه به فكر به كارگيري و استفاده از تكنولوژي شارژ سريع افتاده‌اند. اگر به جزئيات تكنولوژي سامسونگ در شارژ سريع گوشي گلكسي اس۶ دقت كنيد، متوجه اين موضوع خواهيد شد كه ولتاژ ۹ ولتي و جريان ۱.۶۷ آمپري آن، مشابه محصول Quick Charge ۲.۰ كوآلكام است. همان تكنولوژي كه در محصول گلكسي نوت۴ سامسونگ مورد استفاده قرار گرفته است. البته سامسونگ نام اين محصول خود را Adaptive Fast Charging گذاشته است.از طرف ديگر، اين طور به نظر مي‌رسد كه شركت اينتل نيز در استفاده از تكنولوژي نسل دوم شارژ سريع كوآلكام موفق عمل كرده است و اين موضوع به دليل موفقيت اين شركت در شارژ سريع گوشي زن‌فون‌۲ ايسوس ZE۵۵۱ML بوده و حتي از استاندارد‌هاي اين شركت نيز بالاتر بوده است. شارژر اين شركت قادر است در ولتاژ ۹ ولتي، ميزان جريان ۲ آمپري را از خود خارج كند كه در اين حالت، حداكثر توان خروجي به ۱۸ وات مي‌رسد. ايسوس با نام‌گذاري جديد اين تكنولوژي، آن را با نام ASUS BoostMaster Technology به كاربران خود معرفي كرده است. اما هم اينك مي‌دانيم كه نام‌ اين محصول، تنها يك اسم تجاري بوده و در اين بخش هيچ تكنولوژي جديدي توليد نگشته است. در نهايت اگر بخواهيم نگاهي به گوشيهاي موجود در بازار كه از تكنولوژي شارژ سريع استفاده مي‌كنند داشته باشيم بايد اول از همه نام گوشي گلكسي اس۶ سامسونگ را ببريم. اين گوشي يكي از برترين گوشي‌ها از نظر سرعت شارژ باتري است. ظرفيت باتري آن ۲۵۵۰ ميلي آمپر ساعت است و مدت زمان شارژ از صفر تا ۱۰۰ آن ۱ ساعت و ۱۸ دقيقه است در حالي كه عمر باتري آن هم در حالت متوسط ۷ ساعت و نيم است. گوشي گلكسي نوت ۴ شركت سامسونگ هم يكي ديگر از برترين گوشيها در اين زمينه است ظرفيت باتري اين گوشي ۳۲۲۰ ميلي آمپر ساعت بوده و از صفر تا ۱۰۰ باتري آن در ۱ ساعت و ۳۵ دقيقه شارژ مي‌شود. به گزارش الف گوشيهاي ديگري مانند Google Nexus ۶، HTC One M۹، LG G۳، One Plus One، Samsung Galaxy S۵ Samsung Galaxy Note ۳، Apple iPhone ۶، Apple iPhone ۶ Plus، Motorola Moto G ۲۰۱۴، Motorola Moto X ۲۰۱۴، Sony Xperia Z۳ Compact و Sony Xperia Z۳ هم عملكرد خوبي در زمان استفاده از اين تكنولوژي شارژ سريع از خود نشان داده‌اند و از ميان اين گوشي‌ها بهترين عملكرد متعلق به Samsung Galaxy S۶ بوده است و ديگر گوشي‌ها پشت سر آن قرار گرفته‌اند. براي اين كه بفهميد آيا دستگاه شما از فناوري شارژ سريع پشتيباني مي‌كند يا خير بايد دنبال نشان Quick Charge روي جعبه دستگاه بگرديد. علاوه بر شارژرهايي كه ممكن است در جعبه تلفن هوشمند شما باشد، از هر شارژر سريع ديگري كه نشان Quick Charge روي آن حك شده باشد يا علامت تاييده UL داشته باشد مي‌توان استفاده كرد.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 3

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 33
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 19
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 1
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 20
  • بازدید ماه : 95
  • بازدید سال : 237
  • بازدید کلی : 13460
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    لینک های ویژه